Leica BLK3d

Leica BLK3D - LAAT GEEN DETAIL ACHTER

Met zijn ongekende snelheid is de nieuwe BLK360 perfect voor gebruik in gebieden zoals onroerend goed, architectuur, engineering en constructie, media en entertainment, landmeetkunde, historisch behoud en nog veel meer.

De Leica BLK3D is een meetoplossing op basis van foto’s. Elke gemaakte foto is een compleet meetrecord dat hoogte-, breedte- en dieptemetingen bevat. Metingen kunnen op elk moment worden gemaakt, direct ter plaatse met behulp van de handheld BLK3D Imager, of op elk gewenst moment daarna met behulp van de BLK3D Desktop Software.

Documentatie met foto's en afmetingen

Met de BLK3D worden virtuele locatiebezoeken mogelijk gemaakt. Voeg je meetbare beelden toe aan een plan en organiseer ze in projectmappen. Hierdoor kan je alle projectinformatie oproepen en op elk gewenst moment extra metingen maken. Daarvoor kan je precieze plannen maken met de ingebouwde laserafstandsmeter of geïmporteerde PDF-plannen gebruiken.

Upload scans naar HxDR voor eenvoudige opslag in de cloud, inclusief elk E57-bestand of rechtstreeks vanaf compatibele Leica BLK-scanners.

LEICA BLK3D

Met zijn BLK3D compacte camera bewijst Leica opnieuw dat het een absolute koploper is op het vlak van 3D meten! U maakt met de Premium Edition, met zijn verdubbeld bereik en geoptimaliseerde nauwkeurigheid, foto’s van grotere objecten over een langere afstand! 
 
  • Real-time, in-picture, 3D measurement: neem een foto en voeg de afmetingen toe via het 5″ touchscreen. De BLK3D slaat deze automatisch op het beeld op.
  • The art of photogrammetry: de BLK3D is een indrukwekkende combinatie van een gecalibreerde stereo-camera, geavanceerde algoritmen met de laatste computertechnologie en de beste elektronische afstandsmetingstechnieken
  • In combinatie met de Leica DST360 adapter kan u de BLK3D ook perfect als puntzoeker gebruiken voor het meten van façades, etc.
  • De BLK3D beschikt over een intern geheugen van 64GB, wat ruim toelaat uw projektfoto’s en metingen te stockeren. Projekten kunnen dan worden gesynchroniseerd met de desktop.
  • Communicatie: Wireless, Bluetooth, GPS.
  • Uitgerust met een herlaadbare Li-Ion batterij voor optimaal gebruiksgemak.
  • Class 2 laser product

Bouw en installatietechniek

De BLK3D levert ongeëvenaarde details bij het documenteren van MEP-systemen. Of het nu gaat om het documenteren in geval van wijzigingsopdrachten, als onderdeel van een contractuele verplichting of voor toekomstig facility management, alle BLK3D-afbeeldingen behouden de informatie die je nodig hebt.

Documenteer je voltooide werk met een volledig visueel en dimensionaal archief van je project. Stuur 3D-beelden die door de BLK3D zijn vastgelegd naar je computer, waar ze kunnen worden geopend en bewerkt met de BLK3D Desktop Software.

Of het nu het einde van de week of het einde van de klus is, een meetbaar beeld kan je een reis terug naar de locatie besparen. De afbeeldingen die je tijdens een bouwfase hebt verzameld, vormen een waardevol archief, zodat je kunt vertrekken in de wetenschap dat je over de projectinformatie beschikt die je nodig hebt.

DE TECHNOLOGIE

STEREOCAMERA
2x 10 MP (158,00 mm diagonaal gekalibreerde basislijn)
Gezichtsveld: 80°
Brandpuntsafstand: 4,0 mm (22 mm in 35 mm equivalent in 1:1)
Diafragma: F3.0
2x synchrone LED-flitser

LASERNAUWKEURIGHEID
Gebruik de laser EDM in combinatie met slimme kaarttools om nauwkeurige plattegronden te schetsen en deze te combineren met 3D-beelden. Bereik een nauwkeurigheid van 1 mm door lasermetingen toe te wijzen aan beeldmetingen.

  • Nauwkeurigheid met gunstige voorwaarden: ± 1,0 mm
  • Actieradius met gunstige voorwaarden: 250 meter
  • Kleinste weergegeven eenheid: 0,1 mm 

PRESTATIE
Intuïtief Android-besturingssysteem

64GB opslag: Kan duizenden 3D-beelden bevatten

Snelle gegevensoverdracht met USB-C en WLAN

Oplaadbare batterij gaat een hele dag mee

KWALITEIT MATERIALEN
Aluminium behuizing voor stabiliteit en duurzaamheid. Chemisch gehard, zonlicht zichtbaar, multi-touchscreen. Beschermende bekleding voor grip en schokabsorptie.

Meer weten over de Leica BLK3D? We helpen je graag!

Infra

Documenteer ondergrondse voorzieningen en andere ondergrondse kenmerken met de BLK3D om mogelijk ernstige problemen te voorkomen en onvoorziene kosten later in het project te verminderen. Meetbare beelden zijn als röntgenzicht als je metingen moet uitvoeren na het vullen of storten van beton.

SINGLE-SHOT OF MULTI-SHOT?

Hoe breder de basislijn, hoe beter de nauwkeurigheid. De BLK3D kan de basislijn verlengen door maximaal vier stereografische 3D-beelden naast elkaar vast te leggen. Als nauwkeurigheid van het grootste belang is, gebruik dan de geïntegreerde Laser EDM om nauwkeurige metingen aan een bestaand 3D-beeld te koppelen, of gebruik het om een ​​2D- of 3D-plattegrond helemaal opnieuw te tekenen.

Enkel schot
In een enkelvoudig 3D-beeld is de basislijn de afstand tussen de twee cameralenzen. Enkelvoudige nauwkeurigheid is voldoende voor schattingstaken zoals het documenteren van stormschade of voor 2D-metingen van dichtbij.

Multishot
In een multi-shot 3D-beeld wordt de basislijn verlengd door lateraal te bewegen en een tweede opname van hetzelfde object te maken. Multi-shot-nauwkeurigheid wordt aanbevolen voor taken zoals het documenteren van de voortgang van de bouw, waarbij 3D-metingen op grotere afstand vereist zijn.

DEEL JE WERK

Exporteer 3D-afbeeldingen in PDF- of JPG-formaat vanaf uw pc of vanaf de BLK3D via wifi. Stuur 3D-beelden die door de BLK3D zijn vastgelegd naar uw computer, waar ze kunnen worden geopend en bewerkt met de BLK3D Desktop Software.

Geen desktopsoftware? Gebruik BLK3D Publish (desktop- of mobiele versies beschikbaar) om gratis weblinks naar meetbare afbeeldingen te maken. Het BLK3D Web , een gratis browsergebaseerd platform, maakt het meten, markeren en opslaan van 3D-beeldbestanden in PDF- en JPG-indeling mogelijk.

Overwin meetuitdagingen

Met de Leica BLK3D kan je eenvoudig moeilijk bereikbare gebieden meten, je kan zelfs langs objecten meten. Metingen waarvoor voorheen een laserafstandsmeter, een tweede persoon en een richtplaat nodig waren, kunnen nu in een afbeelding worden gemaakt.