Leica GPS

Maak kennis met de Leica iCON GPS serie!

Het iCON-bouwassortiment biedt een breed scala aan smart-antennes voor de verschillende behoeften van bouwprofessionals. De iCON iCG30, iCG60 en iCG70, van instapniveau tot geavanceerde veeleisende toepassingen, zijn gebouwd voor de meest uitdagende omstandigheden op de bouwplaats en zijn ontworpen om naadloos te integreren met alle iCON-instrumenten en -controllers voor de bouw.

Werk slimmer

Tijdsdruk is een permanente uitdaging voor bouwprofessionals. De Leica iCON GPS toestellen versnellen bouw- en installatieprocessen, zodat gebruikers elke dag meer punten kunnen uitzetten met nauwkeurigheid en vertrouwen. De Leica iCON GNSS stations garanderen een efficiënte maatvoering met de meest betrouwbare, eenvoudige en automatische instelprocedure, toonaangevende prismavergrendeling en de mogelijkheid om zonder prisma te meten.

De beste op de markt

De Leica iCON GPS rovers passen perfect in gangbare bouwworkflows en versnellen installatievoorbereidingen en bouwwerkzaamheden aanzienlijk. Zet per dag meer punten uit met minimale onderbrekingen. Als er zich toch onderbrekingen voordoen, kunnen gebruikers snel verder gaan met uitzetten dankzij de automatische prismavergrendeling met behulp van toonaangevende technologie.

Meer weten over Leica GPS producten?

Leica iCON GPS 30

De iCON gps 30 is ontworpen om de overgang te faciliteren van traditionele meetmethodes met gebruik van meetlinten en koorden naar moderne digitale methodes. Hij biedt een gebruiksvriendelijke en economische oplossing voor meettaken in de bouw.

De iCON gps 30 is een uitzonderlijk lichte en compacte GNSS RTK-rover, gebouwd met de gebruiker in gedachten, die consistente nauwkeurige posities levert via geavanceerde RTK-technologieën. Omdat hij is geïntegreerd met de veelgebruikte iCON-veldsoftware en is afgestemd op typische bouwworkflows, spreekt de iCON gps 30 de taal van bouwvakkers.

 • Het verhogen van de productiviteit van elk bouwproject door het aanwenden van digitale meetmethodes
 • Definiëren en documenteren van de positie van kabels en leidingen, zoals water, stroom en andere nutsvoorzieningen
 • Uitzetwerkzaamheden, zoals de contouren van bouwputten of het onderverdelen van percelen
 • Contouren overzetten van ontwerp naar veld bij landschapsarchitectuurprojecten of wegenbouw
 • Eenvoudige landmeettaken, zoals meten van grondslagpunten voor UAV-workflows

Leica iCON GPS 60

De Leica iCON gps 60 GNSS smart-antenne gecombineerd met de Leica iCON-veldoplossing is de perfecte tool voor alle plaatsbepalingswerkzaamheden op de bouwplaats. Bevat superieure GNSS-technologie en geïntegreerde communicatie-opties zodat betrouwbare plaatsbepalingstaken op locatie veel sneller worden uitgevoerd. De iCON gps 60 smart-antenne levert ongeëvenaarde precisie en prestaties in een robuuste, compacte unit. Hij is ontworpen om de zware omstandigheden op bouwterreinen aan te kunnen.

Een geïntegreerd scherm toont de volledige statusinformatie van het systeem, voor eenvoudige besturing en configuratie. De uitzonderlijke netwerkcapaciteiten van de iCON gps 60 stelt u in staat om met SmartNet en andere zeer nauwkeurige RTK-netwerken voor GPS-plaatsbepaling te werken.

Nog een toegevoegd voordeel is, dat u de iCON gps 60 ook als flexibele GNSS-smart-antenne op instapniveau voor machinebesturingstoepassingen kunt gebruiken. De antenne kan in een bouwmachine gemonteerd worden, maar ook los van de machine worden gebruikt. De geïntegreerde radio, modem en Bluetooth® bieden flexibele communicatiemogelijkheden voor correcties aangepast aan alle locaties en regio’s – wissel eenvoudig naar behoefte de toestellen tussen basis en rover om.

 • Flexibiliteit die meerdere gebruikssituaties mogelijk maakt; rover, basisstation en op de machine voor machinebesturingstoepassingen
 • Geïntegreerd 4G-hogesnelheidsmodem levert uitstekende netwerkprestaties
 • Geen controller nodig voor de installatie van het basisstation, zodat u minder hardware nodig heeft
 • Doordat correcties over het internet door middel van NTRIP-technologie kunnen worden gestreamd, kunnen alle rovers en machines verbinding maken met een iCON gps 60 basisstation zonder de gebruikelijke radio, zodat beperkingen in de radiodekking niet meer relevant zijn en de investering voor deze hardware wegvalt
 • Unieke flexibele software-licenties en handig upgrade-concept voor functionaliteiten – u investeert alleen in wat u nodig heeft

Ga mee met de tijd

Bouwconstructieprojecten worden steeds veeleisender qua ontwerp en vereisten, waardoor professionals die tapes, touwtjes en andere handmatige middelen gebruiken voor hun metingen snel een uitdaging kunnen vormen. De onnauwkeurigheden van de analoge bouwmethodes kunnen tot het verleden behoren, dankzij de gebruiksvriendelijke Leica iCON GPS stations. Zet uw stap in digitale bouwworkflows en breng uw ontwerpen veel sneller tot leven met een nauwkeurigheid die fouten en kostbare nabewerkingen elimineert. Leica iCON build, de ingebouwde software die speciaal voor dergelijke taken is ontworpen, maakt een snellere lay-out mogelijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Is een Leica GPS de ideale oplossing voor jouw werkzaamheden?

Leica iCON GPS 70

Ga sneller – altijd, overal met de iCON gps 70 smart-antenne. De Leica iCON gps 70 T combineert de nieuwste GNSS-technologie en een traagheidsmeetapparaat (IMU) en heeft permanente tiltcompensatie en is bestand tegen alle magnetische interferentie. De iCON gps 70 T is kalibratievrij en is dus klaar voor gebruik – altijd en overal. De iCON gps 70 T verlost u van de beperkingen van het werken met de loodstaaf in de verticale positie en verhoogt de productiviteit in vergelijking met conventionele methoden.

Daarnaast wordt de efficiëntie op de bouwplaats verhoogt door as-built veldgegevens te verzamelen en ontwerpen sneller uit te zetten, terwijl het de nauwkeurigheid verhoogt en de kans op fouten vermindert. Door het ontbreken van tijdrovende procedures kunnen gebruikers meten op plekken die voorheen niet mogelijk waren en dat met verbeterde kwaliteitscontrole. Dankzij de naadloze integratie van de Leica iCON gps 70 T in de Leica iCON-veldsoftware geniet u van eenvoudige workflows die minder training vereisen en kostbare uitvaltijden vermijden.

Met de Leica iCON gps 70 T hoeft tijdens het meten de loodstaaf niet loodrecht te worden gehouden en hoeft de bubbel niet te worden uitgebalanceerd. Betere kwaliteitscontrole van ieder punt, door betrouwbare traceerbaarheid dankzij het bij iedere meting opslaan van de kantelwaarden. De permanente kantelcompensatie vergroot de meetmogelijkheden op iedere bouwplaats en verhoogt kwaliteit en nauwkeurigheid van de verzamelde gegevens.

 • Permanente tiltcompensatie voor hogere productiviteit en minder menselijke fouten
 • Robuuste aluminium behuizing en IP66/IP68-bescherming voor de zwaarste omstandigheden ter plaatse
 • SMARTCHECK+ en SMARTTRACK+ zijn unieke RTK-technologieën voor snelle initialisatie en betrouwbaarheid
 • Intelligent beheer van multifrequentie- en multiconstellatiesignalen
 • Intelligente selectie om automatisch gereflecteerde of storende signalen te onderdrukken.
 • Kalibratievrij
 • Naadloze integratie met iCON-veldoplossingen

Leica iCON GPS 160

Als hoge productiviteit, efficiëntie en de beste rentabiliteit is wat u zoekt voor uw bouwmachines, dan heeft u het voor elkaar! De Leica iCON gps 160 is de meest veelzijdige en betrouwbare GNSS Smart-antenne voor de bouw vanwege zijn flexibiliteit en vermogen om u te assisteren bij diverse dagelijkse werkzaamheden op locatie. De iCON gps 160 is voorzien van een groot kleurendisplay met duidelijke navigatie, waarmee u hem snel en gemakkelijk kunt opstellen zonder extra hardware. En als u graag het onderste uit de kan haalt, is deze Smart-antenne ook verkrijgbaar met tiltcompensatie tot 20 graden, voor nog meer gemak. 

De iCON gps 160-antenne kan snel en eenvoudig door iedereen worden ingesteld, zonder extra apparatuur, dankzij het geïntegreerde kleurendisplay en de meest intuïtieve software en slimme functies in de sector. De eenvoudige en intuïtieve workflows zijn speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van bouwvakkers, wat resulteert in lagere investeringskosten en minder uitvaltijd.

Met een simpele manier van werken en een druk op de knop zorgen de Leica iCON Total Stations voor een snelle en foutloze manier van uitzetten om zo je taken op de bouwplaats gemakkelijk af te ronden. Zelfs moeilijkere vormen, zoals rondingen kunnen uitgezet worden door de geweldige iCON Build software.

 • Geïntegreerd kleurendisplay voor snelle en eenvoudige configuratie
 • Robuuste aluminium behuizing en IP66-/IP67-bescherming voor de zwaarste omstandigheden ter plaatse
 • Nieuwste RTK-technologie voor snelle initialisatie en betrouwbaarheid
 • SmartLink Fill om signaalonderbrekingen van de RTK-verbinding tot 10 minuten te overbruggen
 • Nieuwe SATEL TR489 die radiofrequenties van zowel 400 MHz als 900 MHz ondersteunt (alleen VS/CA)
 • Geïntegreerde wereldmodem
 • Smart Get Here, BasePilot, installatiewizard en andere slimme functies
 • Optioneel verkrijgbaar met kalibratievrije tiltcompensatie
 • Naadloze integratie met iCON-veldoplossingen
 •