Leica BLK360

WELKOM BIJ DE VOLGENDE GENERATIE VAN 'S WERELDS KLEINSTE EN LICHTSTE BEELDLASERSCANNER: DE LEICA BLK360

Met zijn ongekende snelheid is de nieuwe BLK360 perfect voor gebruik in gebieden zoals onroerend goed, architectuur, engineering en constructie, media en entertainment, landmeetkunde, historisch behoud en nog veel meer.

Introductie van de BLK360

  • De BLK360 bevat een laser afstandmeter die de puntenwolk maakt
  • De BLK360 heeft 4 camera’s die de 360 graden panorama foto’s maken en de gekleurde puntenwolk
  • De BLK360 heeft een 3D nauwkeurigheid van ±2mm op 10m
  • Snelste meting met 50mm resolutie en LDR foto’s in 20 seconden
  • De BLK360 weegt 800 gram
  • Data opslag op interne harde schijf van 180Gb

HxDR

De BLK360 maakt rechtstreeks verbinding met HxDR, het cloudgebaseerde opslag-, visualisatie- en samenwerkingsplatform van Hexagon voor het vastleggen van de realiteit en georuimtelijke gegevens.

Upload scans naar HxDR voor eenvoudige opslag in de cloud, inclusief elk E57-bestand of rechtstreeks vanaf compatibele Leica BLK-scanners.

Meeslepende HDR-beelden

Het 4-camerasysteem van de BLK360 legt sferische beelden met een hoog dynamisch bereik (HDR) vast en biedt een groter dynamisch bereik voor meeslepende fotosferen en ingekleurde puntenwolken.

Vier 13-megapixelcamera’s leggen de scène vast in hoge kwaliteit en HDR-beeldvorming met 5 brackets legt de details vast in uitdagende lichtomstandigheden en omgevingen.

LEICA BLK360

  • De Leica BLK360 legt de wereld om u heen vast met full-colour panoramische afbeeldingen, geprojecteerd op een uiterst nauwkeurige puntenwolk.
  • Makkelijk en met slechts één druk op de knop te gebruiken, is de Leica BLK360 scanner de kleinste en lichtste in zijn soort. Iedereen die een iPad kan bedienen kan nu de wereld om zich heen vastleggen met 3D-panoramische afbeeldingen in hoge resolutie.
  • Met behulp van de ReCap Pro 360 mobiele app streamt de BLK360 beeld- en puntenwolkgegevens naar de iPad. De app filtert en registreert scangegevens in real-time.
  • Na het vastleggen biedt ReCap 360 Pro de mogelijkheid om de puntenwolkgegevens naar een reeks aan CAD-, BIM-, VR- en AR-toepassingen over te zetten. De integratie van BLK360 en Autodesk-software stroomlijnt het proces van het vastleggen van de werkelijkheid drastisch en opent deze technologie ook voor mensen zonder een landmeetkundige achtergrond.

De nieuwe BLK360

Toen de Leica BLK360 G1 in 2016 werd uitgebracht, was het een sensatie in de bouwsector. Een uiterst nauwkeurige terrestrische scanner die met een druk op de knop te bedienen is en minder dan een kilo weegt? Allemaal voor minder dan $ 20.000?

Nu, met de nieuwe Leica BLK360 – die sneller en nauwkeuriger is en beelden van betere kwaliteit produceert dan zijn voorganger – staat het landschap van het vastleggen van de werkelijkheid voor AEC en daarbuiten weer op het punt te veranderen.

De nieuwe Leica BLK360 is nog steeds ontworpen om nieuwe LiDAR-gebruikers te helpen bij het vastleggen van puntenwolken en het ontsluiten van hun potentieel, zeven keer sneller dan het origineel. Andere upgrades zijn afbeeldingen van hogere kwaliteit, mooiere puntenwolken en locatietracering die uw scans vooraf uitlijnt met behulp van ons gepatenteerde VIS-systeem. Of het nu gaat om het uitvoeren van een onderzoek of het verkennen van een filmlocatie, de nieuwe BLK360 legt serieuze scankracht in de palm van je hand.

Upload scans naar HxDR voor eenvoudige opslag in de cloud, inclusief elk E57-bestand of rechtstreeks vanaf compatibele Leica BLK-scanners.

Wat is Lidar technologie

Wat is LIDAR technologie en hoe werkt een 3d laserscanner ?

Lidar meet afstanden via licht, net als de bekende Leica Disto.

De BLK360 scanner meet net als de Leica disto afstanden door de tijd bij te houden die een laserstraal onderweg is naar een object. Doordat we de snelheid van het licht weten – weten we adhv de tijd die de laserstraal onderweg is de afstand tot het object waar de laserstraal door terug gekaatst is.

Verder worden bij elke lidar meting een hoek afgelezen, zowel horizontaal als verticaal. Hermee krijgt elke meting een horizontale hoek / verticale hoek en een afstand mee en dus een coordinaat.

De BLK360 meet 680.000 punten / en dus coordinaten per seconde.

Snelheid vs Detail vs Foto kwaliteit

De BLK360 heeft 1 knop – deze is te configureren via de gratis app “BLK360 Live” voor Android en of iOS.

Je configureert dan de resolutie (mate van detail) waarmee de scanner scant en of je 360 graden panorama foto’s wilt maken en met welke kwaliteit. Elke keuze is weer een factor tijd.

Meer weten over de Leica BLK360? We helpen je graag!

Vastgoed en interieurontwerp

Onroerend goed is een competitief veld. Maar voor bedrijven die documentatie en visualisatie van residentiële en commerciële ruimtes leveren, betekent de verbeterde visuele datakwaliteit van de nieuwe BLK360 samen met snellere scans een voorsprong op de concurrentie.

De vier HDR-camera’s met 5-bracket-beelden maken dit apparaat ideaal voor het maken van meeslepende virtuele rondleidingen en merkplattegronden en kunnen zorgen voor soepelere workflows voor renovators en interieurontwerpers. Bovendien meten de digitale tweelingen die het produceert nauwkeurig een huis of eigendom op, binnen millimeters, wat een juiste vastgoedwaardering mogelijk maakt .

“De afbeeldingen zijn zo belangrijk,” zei Ponzio. “Je kunt nu een virtuele walkthrough maken en hebt het grote voordeel dat je ook nauwkeurig kunt meten. Het is fantastisch. Je hebt een hogere beeldkwaliteit bij extreem hoge snelheid. En je hebt de dimensionale gegevens om te helpen bij de waardering – een enorm voordeel voor zowel makelaars in onroerend goed als concurrerende scanserviceproviders.

 

Architectuur

Of je nu een architect bent die een totale beginner is met het vastleggen van de realiteit of al laserscanners gebruikt om 3D- en BIM-modellen te produceren, de nieuwe BLK360 bespaart enorm veel projecttijd en levert nauwkeurige nauwkeurigheid.

Voor architecten die nieuw zijn in het vastleggen van de realiteit, betekent de nauwkeurigheid van 4 millimeter van de BLK360 dat jouw scans een echte “digitale tweeling” creëren die de basis van je ontwerpen kan vormen. Een nauwkeurige scan geeft je alle complexe metingen die je nodig hebt in een 3D-bestand, waardoor menselijke fouten worden verminderd en tijd wordt bespaard bij herhaalde locatiebezoeken. Traditionele methodes werken, maar scannen gaat tot 10 keer sneller. Het gebruiksgemak van de BLK360 betekent ook dat u geld bespaart waar u misschien werk hebt uitbesteed aan een dienstverlener.

“Ik zie de BLK360 als een tool die waarschijnlijk deel uitmaakt van de volgende paradigmaverschuiving in architectuur, die ik me op dit moment alleen maar kan voorstellen”, zei Kyle Barker, een in Boston gevestigde architect, over de originele BLK360.

Voor architecten die al vooroplopen en laserscannen gebruiken als onderdeel van hun bedrijf, biedt de nieuwe BLK360 meer van wat ze al geweldig vonden aan de BLK360 G1: de nieuwe scanner is sneller, nauwkeuriger en kan met gemak grootschalige projecten aan . Het leveren van 2D-, 3D- en BIM-modellen van scans kost minder tijd, vooral met geautomatiseerde registratie via ons Visual Inertial System (VIS) – een geavanceerde technologie die is overgenomen van de Leica RTC360.

“De nieuwe BLK360 is nog intuïtiever om te scannen”, zegt Ponzio. “Vroeger was het al heel eenvoudig: je moest op één knop drukken. Maar met de nieuwe BLK360 en de automatische pre-registratie komt het op het niveau waarop je niet veel dingen fout kunt doen. Je hebt al je gegevens direct op je telefoon of tablet. U kunt uw scans in het veld verifiëren. Hij is vijf keer sneller en zelfs beter dan de originele BLK360.”

De vier HDR-camera’s met 5-bracket-beelden maken dit apparaat ideaal voor het maken van meeslepende virtuele rondleidingen en merkplattegronden en kunnen zorgen voor soepelere workflows voor renovators en interieurontwerpers. Bovendien meten de digitale tweelingen die het produceert nauwkeurig een huis of eigendom op, binnen millimeters, wat een juiste vastgoedwaardering mogelijk maakt .

“De afbeeldingen zijn zo belangrijk,” zei Ponzio. “Je kunt nu een virtuele walkthrough maken en hebt het grote voordeel dat je ook nauwkeurig kunt meten. Het is fantastisch. Je hebt een hogere beeldkwaliteit bij extreem hoge snelheid. En je hebt de dimensionale gegevens om te helpen bij de waardering – een enorm voordeel voor zowel makelaars in onroerend goed als concurrerende scanserviceproviders.

 

De verschillen tussen de BLK360 G1 en de nieuwe BLK360

Gewicht en grootte

Beide apparaten zijn klein en licht, met de BLK360 G1 van 165 x 100 mm en de nieuwe BLK360 155 x 80 mm. Beiden wegen ongeveer een kilo met de batterij geïnstalleerd, waarbij de G1 uitkomt op 1,1 kg en de nieuwe BLK360 op 850 g.

Snelheid

De nieuwe BLK360 is ongeveer vier keer sneller dan de BLK360 G1, hoewel hij tussen de drie en zes keer sneller kan zijn, afhankelijk van de scaninstellingen. Zo duurt het maken van een volledig bolvormig beeld en een 3D-puntenwolk met de BLK360 G1 iets meer dan een minuut, terwijl de nieuwe BLK360 slechts 20 seconden nodig heeft. Een reden voor deze snelheid is dat de nieuwe laser van de BLK360 680.000 punten per seconde kan vastleggen vergeleken met 360.000 punten per seconde voor de G1.

Beeldkwaliteit

HDR-beelden zijn ook rijker op de nieuwe BLK360, met 5-bracket HDR-beeldvorming in vergelijking met de BLK360G1’s 3-bracket HDR.

Nauwkeurigheid

Beide BLK360’s hebben dezelfde meetnauwkeurigheid op 20 meter – tot 8 mm – maar de nieuwe BLK360 heeft een nauwkeurigheid van 4 mm op een afstand van 10 m, vergeleken met een nauwkeurigheid van 6 mm op dezelfde afstand voor de BLK360 G1.

De originele BLK360 heeft een iets grotere maximale scanafstand van 60 m dan de nieuwe BLK360, die een maximaal bereik heeft van 45 m.

“Hij kan niet zo ver meten als het origineel, dus als je echt hoge gebouwen hebt die je moet scannen, en als dit een belangrijk onderdeel van je workflow is, dan is de G1 misschien wel de juiste keuze voor jou, en niet de nieuwe BLK360”, zegt BLK-productmanager Gian-Phillip Patri.

Prijsverschil

Hoewel hij boordevol extra functies zit in een kleiner jasje, is de nieuwe BLK360 ook duurder dan zijn voorganger – ongeveer 20% meer. 

Hoe vaak je van plan bent je 3D-scanner te gebruiken, buiten het budget, kan het verschil maken of je een originele BLK360 of het nieuwere model moet kopen.

Mensen die af en toe scannen, één keer per week of drie keer per maand, profiteren minder van de extra snelheid van de nieuwe oplossing. Het zal sneller zijn, maar het rechtvaardigt misschien niet het extra geld.

Bouw

Voor bouwbedrijven die hun BIM-werk niet uitbesteden – of zich nog niet hebben verdiept in reality capture als modelleringsmethode – zijn er veel voordelen aan de nieuwe BLK360.

Omdat er zo veel wordt gebouwd in of te midden van reeds bestaande structuren, helpt snelle, nauwkeurige laserscanning de noodzaak weg te nemen om bestaande plannen en blauwdrukken te verifiëren – als die al bestaan. Het vastleggen van as-builts kost nu een fractie van de tijd die het voorheen deed. Het omzeilt ook de behoefte aan tijdrovende en foutgevoelige handmatige metingen. Simpel gezegd: de lasers liegen niet.

Scannen tijdens het bouwproces wordt ook een factor in de kwaliteitsborging. Je weet dat de digitale tweeling die je hebt en die je deelt met je klant, de werkelijkheid bij elke stap weerspiegelt, waardoor je volledige, nauwkeurige controle hebt over je project en de onvermijdelijke uitdagingen die zich tijdens elke bouw voordoen.

Upload scans naar HxDR voor eenvoudige opslag in de cloud, inclusief elk E57-bestand of rechtstreeks vanaf compatibele Leica BLK-scanners.