Leica totalstations

Maak kennis met de Leica iCON Totalstations!

Ontdek de kracht van precisie en efficiëntie met de Leica iCON Robotic Total Station. Dit geavanceerde instrument is ontworpen om bouw- en landmeetkundige taken naar een hoger niveau te tillen. Met zijn geïntegreerde robotica en nauwkeurige meetcapaciteiten levert de Leica iCON een ongeëvenaarde productiviteit en betrouwbaarheid.

Of je nu complexe constructies wilt controleren, nauwkeurige as-built metingen wilt uitvoeren of gedetailleerde topografische gegevens wilt verzamelen, de Leica iCON Robotic Total Station staat voor je klaar. Dankzij de geavanceerde technologie en intuïtieve gebruikersinterface kun je snel en nauwkeurig metingen uitvoeren, wat resulteert in verbeterde workflows en tijdsbesparingen.

Met de Leica iCON kun je vertrouwen op de hoogste precisie, zelfs in veeleisende omgevingen. De robuuste constructie en betrouwbare prestaties maken het de ideale metgezel voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Bovendien zorgt de naadloze integratie met Leica iCON-software ervoor dat je eenvoudig gegevens kunt verwerken, analyseren en delen, waardoor je projecten efficiënter worden beheerd.

Kies voor de Leica iCON Robotic Total Station en maak van jouw bouw- en landmeetkundige taken een moeiteloze en nauwkeurige ervaring. Bereik nieuwe niveaus van productiviteit en vertrouw op de betrouwbaarheid van Leica-technologie.

Werk slimmer

Tijdsdruk is een permanente uitdaging voor bouwprofessionals. De Leica iCON gerobotiseerde total stations versnellen bouw- en installatieprocessen, zodat gebruikers elke dag meer punten kunnen uitzetten met nauwkeurigheid en vertrouwen. De Leica iCON gerobotiseerde total stations garanderen een efficiënte maatvoering met de meest betrouwbare, eenvoudige en automatische instelprocedure, toonaangevende prismavergrendeling en de mogelijkheid om zonder prisma te meten.

De beste op de markt

De Leica iCON gerobotiseerde total stations passen perfect in gangbare bouwworkflows en versnellen installatievoorbereidingen en bouwwerkzaamheden aanzienlijk. Zet per dag meer punten uit met minimale onderbrekingen. Als er zich toch onderbrekingen voordoen, kunnen gebruikers snel verder gaan met uitzetten dankzij de automatische prismavergrendeling met behulp van toonaangevende technologie.

Robotic Totalstations

De Leica iCON gerobotiseerde total stations passen perfect in gangbare bouwworkflows en versnellen installatievoorbereidingen en bouwwerkzaamheden aanzienlijk. Zet per dag meer punten uit met minimale onderbrekingen. Als er zich toch onderbrekingen voordoen, kunnen gebruikers snel verder gaan met uitzetten dankzij de automatische prismavergrendeling met behulp van toonaangevende technologie.

Meer weten over robotic totalstations?

Leica iCON iCR70 Robotic TS

Deze robot, aangepast aan uw behoeften in de bouw, is ontwikkeld voor éénmansbediening, waardoor uw productiviteit tot 80 procent hoger kan worden in vergelijking met de traditionele uitzetmethoden. De iCON iCR70 is uw beste partner voor uitzetten in de bouw. Het werk op locatie wordt eenvoudiger, u levert op tijd en onder budget. De iCON iCR70 is ontwikkeld om de binnen de constructie-industrie gebruikte constructie en installatieprocessen met gemak te versnellen.

Ruil de traditionele meetmethoden in voor de nieuwe moderne technologie, die eenvoudig in gebruik is. Met de iCON iCR70 kunt u overstappen van de traditionele analoge uitzetmethoden, zoals meetbanden, bouwplanken en draden naar moderne digitale uitzetmethoden. Met behulp van de nieuwe bouw total station van Leica Geosystems kunt u nu snel en eenvoudig complexe ontwerpen omzetten in realiteit.

Verrijkte intelligente ontwerpdata kan vanuit kantoor worden overgedragen naar de werkploegen in het veld als volledig weergegeven 3D modellen. Met de Layout Objects App kunt u direct vanuit het IFCmodel uitzetten door een object te selecteren, bijvoorbeeld een kolom of leiding. Tik eenvoudigweg op het object in het veldboek. Hierdoor hebben veldploegen de volledige flexibiliteit om hun werkzaamheden per object te selecteren met eenvoudige maar krachtige filtermechanismes, ideaal voor de constructie van onder andere MEP projecten.

Alle total-stations van Leica Geosystems zijn ontworpen voor betrouwbaarheid en lange levensduur en worden onderhouden door ervaren en hoogopgeleide servicetechnici – dit alles helpt mee om een hoge restwaarde te creëren van de oorspronkelijke investering. iCR70 helpt u bij de productie van meer winstgevende projecten, door tijd te besparen, operationele kosten te verlagen en fouten te elimineren.

Leica iCON iCR80 Robotic TS

De Leica iCON iCR80 total station voor in de bouw houdt zijn ‘oog’ op slechts één doel gericht: het doel van de gebruiker. Zet meer punten uit per dag dankzij ATRplus, de meest robuuste technologie voor het automatisch richten, locken en re-locken op de markt. iCR80 is bijzonder handig op overvolle terreinen met veel afleidingen, zoals reflecties, machines en mensen die zich verplaatsen. Uitdagende en veranderende terreinomstandigheden zouden geen obstakel moeten vormen

De iCON iCR80 garandeert efficiënte ontwerpen met de meest betrouwbare, simpele en automatische setup-procedure, toonaangevende prisma-vergrendeling en flexibele omgang met volledig gerenderde 3D-ontwerpmodellen in het veld. Dit verfijnde éénpersoons totaalstation biedt een ‘alles-in-één’ oplossing voor elke toepassing – vooral de moeilijkere, zodat u sneller kunt werken.

 • Lijnen voor funderingen uit te zetten, of kalklijnen voor bekisting op fundamenten
 • Punten uit te zetten op de afdeklaag zoals leidingdoorvoeren of uitsnijdingen voordat er beton wordt gestort
 • Ontwerp echte ontwerpobjecten op basis van samengestelde en verrijkte modellen
 • MEP-maatvoering van muurdoorgangen voor pijpen, ophanglocaties voor HVAC en leidingen, inzetstukken en gleuven voor plaatwerk
 • Bestuur een breed scala bouwmachines, zoals rand- en gootpavers of freesmachines, pavingmachines voor asfalt en beton, en graders of dozers
 • Snellere prismazoekopdrachten dankzij gepatenteerde technologie, PowerSearch
 • Stabiele gegevenscommunicatie met Bluetooth® voor lange afstand (tot wel 400 m)
 • Eenvoudig overschakelen van baken- naar machinebesturing en andersom
 • ATRplus-technologie maximaliseert de mogelijkheid van de total station om op uw doel gericht te blijven, voor de hoogste punt-naar-punt ontwerpsnelheid.
 • “Tune out targets”-functie om andere afleidingen in het veld te negeren
 • Snelste re-lock in het geval van een verstoorde vizierlijn

Leica iCON iCT30

De toenemende complexiteit in bouwprojecten en de sterke trend naar digitalisering en Building Information Modelling (BIM) in de bouwsector maken digitale uitzetmethoden en processen van cruciaal belang. Leica Geosystems heeft de gebruiksvriendelijke maatvoeringstool Leica iCON iCT30 ontwikkeld om digitale en geautomatiseerde maatvoeringstechnologie naar de bouwplaats te brengen en hiermee de stap van conventionele analoge meetmethoden naar moderne digitale maatvoeringstechnieken gemakkelijker gemaakt.

Met een meetbereik tot 80 m en een hoeknauwkeurigheid van 9″ voldoet de iCT30 aan de meeste vereisten voor maatvoeringstoepassingen. Vergeet storende factoren zoals reflecties, interrupties in het zichtveld of blokkades die het maatvoeringsproces vertragen. De iCT30 is specifiek zo ontwikkeld dat deze robuust genoeg is voor moeilijke omstandigheden op locatie.

De iCON iCT30 biedt gebruikers de volgende mogelijkheden:

 • Van conventionele analoge maatvoeringsmethoden gemakkelijk overgaan op moderne digitale maatvoering
 • De productiviteit vergroten doordat de iCON iCT30 door één persoon kan worden bediend
 • Lijnen uitzetten voor diverse toepassingen met betrekking tot funderingen, ruwbouw en gebouwenexterieurs
 • Installaties uitzetten voor interieurdroogbouw en isolatie
 • MEP-maatvoering van ophanglocaties voor HVAC en leidingen, inzetstukken en gleuven voor plaatwerk
 • Volledig geautomatiseerde ontwerproutines voor het uitzetten van punten op de vloer of het plafond, en van lijnen waar leidingen door de muur lopen
 • Effectieve as-built-controles en controlemetingen uitvoeren in de bouw

Installatie van HVAC (heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning), MEP (Mechanical, electrical and plumbing (sanitair)) wordt kinderspel:
Zet het plan in je toestel en bepaal de standplaats. Als je dan de punten aangeeft die je wilt uitzetten zal het toestel automatisch met een laserstraal aanwijzen waar dit punt zich begeeft.

Daarna kan je hier een geautomatiseerd rapport van uitdraaien om je werkzaamheden en nauwkeurigheid te bevestigen voor andere partijen.

 • Een keyboard met 4 knoppen voor eenvoudige bediening
 • Prisma zoeken met AutoSearch
 • Meest stabiele vergrendeling op prisma voor maatvoeringstools
 • Op maat gemaakte iCON-bouwsoftware met gemakkelijk gebruik van volledig gerenderde modellen in IFC-formaat
 • Telescoop voor eenvoudiger richten

Vereenvoudig dagelijkse werkzaamheden

Vereenvoudig de overstap van tape en touw naar digitale bouw. De iCON handmatige total stations zijn voorzien van iCON build-software om alle relevante uitzet- en as-built-werkzaamheden eenvoudig en efficiënt uit te kunnen voeren, zelfs voor complexe ontwerpen.

Ga mee met de tijd

Bouwconstructieprojecten worden steeds veeleisender qua ontwerp en vereisten, waardoor professionals die tapes, touwtjes en andere handmatige middelen gebruiken voor hun metingen snel een uitdaging kunnen vormen. De onnauwkeurigheden van de analoge bouwmethodes kunnen tot het verleden behoren, dankzij de gebruiksvriendelijke Leica iCON handmatige total stations. Zet uw stap in digitale bouwworkflows en breng uw ontwerpen veel sneller tot leven met een nauwkeurigheid die fouten en kostbare nabewerkingen elimineert. Leica iCON build, de ingebouwde software die speciaal voor dergelijke taken is ontworpen, maakt een snellere lay-out mogelijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Handmatige Totalstations

Bouwprojecten worden steeds veeleisender in termen van ontwerp en eisen, en worden snel een uitdaging voor professionals die traditioneel meten met spanlijnen en meetbanden. De lage precisie en foutgevoeligheid van van deze analoge methodes kunnen tot het verleden behoren, dankzij de gebruiksvriendelijke Leica iCON handmatige totaalstations. Maak de stap naar digitaal bouwen en breng uw ontwerpen veel sneller tot leven. Bovendien met hogere precisie en betrouwbaarheid, die herstelwerkzaamheden helpen voorkomen. Leica iCON build software maakt een snel uitzetten en maatvoeren mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Meer weten over handmatige totalstations?

Leica iCON iCB70

Verhoog uw efficiëntie met de nieuwe handmatige total stations van Leica Geosystems. Gedaan met het moeizame en tijdrovende uitzetten met draden en meetlinten!

Verbeter je huidige werkwijze door direct met de data werken en laat de Leica iCON Total Station het rekenwerk doen; op een snelle, nauwkeurige en makkelijke manier!

Met een simpele manier van werken en een druk op de knop zorgen de Leica iCON Total Stations voor een snelle en foutloze manier van uitzetten om zo je taken op de bouwplaats gemakkelijk af te ronden. Zelfs moeilijkere vormen, zoals rondingen kunnen uitgezet worden door de geweldige iCON Build software.

 • Ga digitaal : Met de Leica Geosystems handmatige total stations voor de bouw bent u klaar voor aanpak zonder spandraden en meetlinten !
 • Gebruiksgemak : de Leica iCB50 en iCB70 zijn eenvoudig onder de knie te krijgen, zodat u uw projecten efficiënter en met minimale training kunt voltooien
 • Inzicht in bouwprojecten : Het Leica Geosystems iCON – portfolio biedt hardware- en softwareoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn voor alle soorten projecten in de bouw en infra.
 • Mobiele dataoverdracht : de iCB70 beschikt over een geïntegreerd 4G-modem zodat gegevens direct tussen het kantoor en het instrument op locatie uitgewisseld kunnen worden.

Leica iCON iCB50

Verhoog uw efficiëntie met de nieuwe handmatige total stations van Leica Geosystems. Gedaan met het moeizame en tijdrovende uitzetten met draden en meetlinten!

Verbeter je huidige werkwijze door direct met de data werken en laat de Leica iCON Total Station het rekenwerk doen; op een snelle, nauwkeurige en makkelijke manier!

Met een simpele manier van werken en een druk op de knop zorgen de Leica iCON Total Stations voor een snelle en foutloze manier van uitzetten om zo je taken op de bouwplaats gemakkelijk af te ronden. Zelfs moeilijkere vormen, zoals rondingen kunnen uitgezet worden door de geweldige iCON Build software.

 • Ga digitaal : Met de Leica Geosystems handmatige total stations voor de bouw bent u klaar voor aanpak zonder spandraden en meetlinten !
 • Gebruiksgemak : de Leica iCB50 en iCB70 zijn eenvoudig onder de knie te krijgen, zodat u uw projecten efficiënter en met minimale training kunt voltooien
 • Inzicht in bouwprojecten : Het Leica Geosystems iCON – portfolio biedt hardware- en softwareoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn voor alle soorten projecten in de bouw en infra.
 • Mobiele dataoverdracht : de iCB70 beschikt over een geïntegreerd 4G-modem zodat gegevens direct tussen het kantoor en het instrument op locatie uitgewisseld kunnen worden.