Leica BLK2GO

MOBIELE KAARTEN. VEREENVOUDIGD.

De BLK2GO is een draagbare beeldlaserscanner die een digitale 3D-tweeling creëert terwijl je door een ruimte loopt. Het is de snelste en eenvoudigste manier om een ​​groot gebouw, structuur of omgeving te scannen.

Eenvoudig

Eén knop is alles wat je nodig hebt om de BLK2GO te bedienen. Zet hem aan, loop en de BLK2GO voert miljoenen nauwkeurige metingen uit om de ruimte om je heen in 3D na te bootsen.

 

Strak

Een meesterwerk van geavanceerd technisch ontwerp.

 
 

Snel

De BLK2GO helpt je om binnen enkele minuten een heel gebouw, structuur of andere grote omgeving vast te leggen. Het enige wat u hoeft te doen is lopen.

 
 

Pakken en gaan

De BLK2GO vermindert drastisch de tijd die nodig is om ter plaatse te plannen en te scannen, en heeft geen statief of getrainde operator nodig.

Grand Slam

De GrandSLAM-technologie van BLK2GO combineert LiDAR SLAM, Visual SLAM en een IMU om de beste handheld mobiele kaartprestaties te leveren. Win snelheid en vertrouwen bij het vastleggen van grote binnen-, buiten-, ondergrondse, complexe en multi-level ruimten.

 
 
 

LiDAR SLAM

De BLK2GO identificeert verschillende oppervlakken en unieke geometrie in de LiDAR-gegevens, die het analyseert om zijn 3D-positie te berekenen.

 

Visuele SLAM

Drie panoramische camera’s identificeren overeenkomsten tussen opeenvolgende beelden om de beweging van de scanner door de 3D-ruimte te berekenen.

 

IMU

Terwijl je loopt, detecteert de IMU (Inertial Measurement Unit) je beweging om de positieverandering van de BLK2GO in de 3D-ruimte te berekenen.

 

Meer weten over de Leica BLK2GO? We helpen je graag!

Ruimteplanning

De BLK2GO kan worden gebruikt om grote en complexe gebouwen zoals ziekenhuizen, kantoren en universiteitscampussen met ongekende snelheid in kaart te brengen. De nauwkeurige plattegronden die kunnen worden gebouwd op basis van BLK2GO-gegevens stroomlijnen het retrofitproces.

De BLK2GO Live-app is de bijbehorende app die wordt gekoppeld aan de BLK2GO. Hiermee kunnen gebruikers tijdens het scannen live visuele feedback van de BLK2GO zien.

2D-weergave

De BLK2GO Live-app toont gebruikers een 2D-weergave van wat de BLK2GO in realtime vastlegt. Deze ‘plattegrond’-weergave geeft direct visuele feedback om het traject van een gebruiker tijdens het scannen te begeleiden.

 
 

3D-weergave

De BLK2GO Live-app toont ook een 3D-weergave van puntenwolken die in realtime zijn vastgelegd, zodat gebruikers de uniformiteit en volledigheid van hun scans kunnen zien.

 
 

Afbeeldingen met hoge resolutie

Gebruikers kunnen individuele afbeeldingen met een hoge resolutie vastleggen door tijdens het scannen op de knop van de BLK2GO te drukken. De BLK2GO Live-app kan gebruikers elk beeld laten zien tijdens het scannen om ervoor te zorgen dat alle beelden die nodig zijn tijdens een scan worden vastgelegd.

 
 

Apparaatbeheer

Met de BLK2GO Live-app kunnen gebruikers ook de BLK2GO beheren, inclusief apparaatstatus zoals batterij, schijfruimte of temperatuur, en bestaande scans visualiseren en beheren.

 
 
 

CAD

Maak snel en eenvoudig zeer nauwkeurige 2D-plattegronden met puntenwolkgegevens.

BIM

Krijg alle dimensies die u nodig hebt en elimineer het giswerk bij het maken van Building Information Models.

 

Technische gegevens

GEWICHT
775 g 

GRANDSLAM
Combinatie van drie krachtige SLAM-methodes

BEELDEN
Panoramische beelden in je hele dataset

PUNTENWOLK
Volledig ingekleurde 3D puntenwolken

BATTERIJLEVENSDUUR
45-50 minuten

OPSLAG 
6 uur scannen

LiDAR-BEREIK
25 meter

POINT & SHOOT
Point & Shoot-camera om specifieke details vast te leggen

Architectuur

Architecten en andere AEC-professionals gebruiken de BLK2GO om as-built voorwaarden voor de restauratie en renovatie van bestaande ruimtes te documenteren. Leg enorme gebouwen snel, nauwkeurig en efficiënt vast om de basis te leggen voor BIM-ontwerpen en CAD-tekeningen.

LEICA BLK2GO 3D SCANNER

 • 1-knops bediening: Scanner uitpakken, drukken op de knop en rondwandelen.
 • Scanbereik: Vanaf 0.5 tot 25m
 • Scanpunten: 420.000 punten/sec
 • Werkduur: 45 minuten continu scannen op herlaadbare Li-Ion batterij
 • Data-opslag: intern geheugen voor 6u ongecomprimeerde of 24u gecomprimeerde scandata
 • Laserklasse: 1 (golflengte 830nm)
 • Mobiel connecteren met: BLK2GO Live app for iPhone (iOS 12.1 of recenter)
 • Live visualisatie: met App in 2D of 3D
 • Communicatie met app op mobiel: Wireless
 • Desktop data transfer: Bluetooth 3.0 of Wireless
 • Dataverwerking op desktop: Mbv Leica Cyclone REGISTER 360 en Cyclone REGISTER 360 (BLK Editie)

Vastgoed

In vastgoed telt elke vierkante meter. Nauwkeurige plattegronden gegenereerd met BLK2GO zorgen ervoor dat eigenaren krijgen wat hun eigendom waard is en dat kopers precies weten waarvoor ze betalen.