Eijkelkamp

Eijkelkamp is hét merk als het gaat om bodemonderzoek

Royal Eijkelkamp is een echt familiebedrijf. Eijkelkamp hecht waarde aan persoonlijke aandacht en biedt een uniek assortiment aan oplossingen voor bodem- en waterprojecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor is in Giesbeek, met dochterondernemingen in Sassenheim en Wilmington, North Carolina. Hier bedenken, ontwikkelen en produceren zij hun slimme producten en oplossingen.

Indringingsweerstand

De draagkracht van de bodem is een belangrijke factor bij het bepalen van funderingen in de civiele techniek. De verschillende mechanische (handbediende) meetinstrumenten van Eijkelkamp meten de indringingsweerstand en het draagvermogen en zijn ook toepasbaar voor het bepalen van de toegankelijkheid van (bouw)terreinen en voor kwantitatieve metingen van het bodemprofiel.

Voor het in kaart brengen van grote oppervlakten zijn vaak veel metingen nodig. Voor dit doeleinde heeft Eijkelkamp de penetrologger ontwikkeld; een elektronische penetrometer met een ingebouwde GPS en datalogger, voor het nauwkeurig opslaan en verwerken van gegevens. Optioneel kan een bodemvochtsensor worden aangesloten om het bodemvochtpercentage (eenpuntsmeting) van de meetlocatie te bepalen en op te slaan.

Waterpeil

Waterstandsmetingen vormen de basis van hydrologisch bodemonderzoek, waarbij onder meer de porositeit van de bodem en de actuele richting van het grondwater worden bepaald. Voor het meten en registreren van waterstanden in de praktijk beschikken wij over diverse systemen. De sondeerapparatuur, met akoestisch en lichtsignaal, wordt gebruikt voor het betrouwbaar handmatig bepalen van vloeistofniveaus.

Reparatie en controle

Meetvisie zorgt voor de reparatie voor dealers en bouwbedrijven door heel Nederland. Dit doen wij al sinds 2001 in een team dat bijna onveranderd is!

Onze service-afdeling heeft ruim 20 jaar ervaring in het kaliberen en repareren van meetinstrumenten. Ook alle toestellen van Eijkelkamp! Zo zorgen wij zowel in Nederland als België voor de kalibratieherstelling en onderhoud van instrumenten voor de bouw.

Wij kunnen snel en vakkundig jouw Eijkelkamp instrumenten afregelen en herstellen. Maar onze service-engineers kunnen ook alle andere merken meetapparatuur nakijken, herstellen en keuren! Je kan dus bij ons terecht voor reparatie, onderhoud, service en kalibratie!

Penetrograaf of sondeerapparaat controleren?