Leica 3D Disto

3D DISTO - COMPLEXE PROJECTEN GEMAKKELIJK GEMAAKT

De Leica Geosystems 3D Disto is een uniek hulpmiddel voor het vastleggen en projecteren van nauwkeurige driedimensionale metingen.

NAUWKEURIGHEID
1 mm op 10 meter

MODEL
stuur projecten terug naar kantoor

EXPORTEREN
DXF, DWG, TXT, CSV, JPG

LEVEREN
naar de werkvloer voor knippen, afwerken

 

AUTOMATISCH AS-BUILT VASTLEGGEN

Ruimte-indelingen of aandachtsgebieden, zoals bogen, kunnen eenvoudig worden vastgelegd met de 3D Disto. Start- en eindpunt voor het vastleggen van gegevens moeten worden gedefinieerd, het interval van de metingen moet worden ingesteld en de 3D Disto voltooit de metingen automatisch. Het model kan vervolgens in verschillende formaten worden overgedragen en verder worden verwerkt in CAD.

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van precisie en digitalisering met de Leica 3D Disto. Dit baanbrekende instrument combineert lasertechnologie met geavanceerde 3D-meetfunctionaliteit, waardoor het perfect is voor nauwkeurige en snelle metingen in zowel binnen- als buitentoepassingen.

Met de Leica 3D Disto kun je moeiteloos complexe meettaken uitvoeren, zoals het opnemen van gedetailleerde puntenwolken, het maken van as-built documentatie of het creëren van digitale plattegronden. De geïntegreerde laserafstandsmeter en de 360°-draaiknop zorgen voor uiterste precisie en maken het mogelijk om met één druk op de knop punten te meten en vast te leggen.

Dankzij de intuïtieve bediening en de naadloze integratie met Leica-software kun je eenvoudig en efficiënt meetgegevens vastleggen en verwerken. Met de Leica 3D Disto bespaar je kostbare tijd en verhoog je de nauwkeurigheid van je metingen. Bovendien kun je de gegenereerde gegevens gemakkelijk delen met andere projectleden, waardoor de samenwerking wordt verbeterd.

Of je nu een architect, aannemer, interieurontwerper of bouwprofessional bent, de Leica 3D Disto is de ideale metgezel voor jouw meetbehoeften. Verleg de grenzen van traditionele metingen en maak gebruik van de voordelen van geavanceerde digitale technologieën.

Kies voor de Leica 3D Disto en ervaar de revolutie in meetprecisie en efficiëntie. Vereenvoudig je meettaken en bereik een ongekend niveau van betrouwbaarheid en gebruiksgemak met dit toonaangevende instrument van Leica.

Meer weten over de 3D Disto? Neem contact op, wij hebben de kennis!

LEG AS-BUILT METINGEN VAST

De 3D Disto legt nauwkeurig 3D-modellen vast met de precisie die nodig is voor verdere planning. Dit maakt het een gemakkelijke en ongecompliceerde taak om as-built records van plafond-, vloer- en dakoppervlakken te maken; boekdelen; hellingen; hoogteverschillen; hoeken; en nog veel meer.

 

LEICA 3D DISTO

  • Meetbereik : 0,5-50m
  • Nauwkeurigheid : binnen 1mm / 10m – 2mm / 30m – 4mm / 50m
  • Metingen vanaf een enkel station.
  • Richt eenvoudigweg op uw meetpunt, raak het richtpunt aan op het scherm en de 3D Disto richt nauwkeurig op het doel en voert de meting uit.
  • Meet lastig bereikbare punten, zoals dakranden.
  • Real-time weergave van de metingen in de vorm van tekeningen op het scherm
  • Positioneel nauwkeurige weergave van de gemeten punten op het camerascherm
  • Standaardformaten: Foto’s, DXF-bestanden, tekstbestanden met een druk op de knop
  • Importeren en exporteren van gegevens naar PC en USB stick

CAD-SJABLONEN MAKEN

Het is belangrijk om nauwkeurige gegevens vast te leggen om met vertrouwen dure materialen te snijden. Gegevens die bijvoorbeeld door de 3D Disto zijn vastgelegd, kunnen direct worden overgedragen naar een CNC-machine voor het snijden van materiaal. Dit elimineert het tijdrovende en vaak zeer kostbare proces van het maken van handgemaakte sjablonen.

EENVOUDIGE POSITIONERING

De robuuste, stroeve sensor kan op elke stabiele ondergrond worden geplaatst of op een statief worden gemonteerd (zelfnivellerend ± 3 graden). Als u het apparaat moet verplaatsen om aanvullende gegevens vast te leggen, kan de 3D Disto eenvoudig worden verplaatst door middel van een duidelijk omschreven en begeleid proces.

Alle meetgegevens worden direct in 3D weergegeven op het moment dat ze worden vastgelegd. Dit maakt een onmiddellijke controle van de geregistreerde gegevens ter plaatse mogelijk.

 

LAY-OUT PUNTEN (PROJECTOR)

De 3D Disto ondersteunt het BIM-naar-veldproces door bestaande plannen te gebruiken en deze te importeren in de 3D Disto-software. De 3D Disto projecteert dan het ene punt na het andere op vloer, muren en plafond. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om punten die nodig zijn voor complexe lichtinstallaties nauwkeurig te lokaliseren.

 

Functies en specificaties

Li-Ion
De 3D Disto kan tot wel 8 uur ononderbroken worden gebruikt met oplaadbare Li-Ion-batterijen.

IP54
Beschermd volgens IP54-normen betekent dat de 3D Disto bestand is tegen bouwplaatsen. Het is beschermd tegen stof en spatwater.

Bereik
Met een werkbereik tussen de 0,5 en 50 meter is de 3D Disto niet alleen geschikt voor kleine ruimtes maar ook voor grotere ruimtes.

Nauwkeurigheid
De 3D Disto bereikt een nauwkeurigheid van 1 mm op 10 meter, wat betekent dat hij ideaal is voor degenen die zeer nauwkeurige metingen nodig hebben.

Gegevens exporteren
Alle meetgegevens kunnen eenvoudig worden geëxporteerd als DWG-, DXF-, TXT-, CSV- of JPG-bestanden.

3D Disto-software
De 3D Disto-software kan worden gebruikt op Windows-tablets met een besturingssysteem van Windows 7 of hoger.